Skica apstraktnog kolaža | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Skica apstraktnog kolaža

Galerija Miroslav Kraljević organizira radionicu na kojoj će bake i djedovi sa svojim unucima zajedničkim snagama stvarati umjetnička djela.

ROK: 15.11.2019

Galerija Miroslav Kraljević poziva na radionicu pod nazivom "Skica apstraktnog kolaža". GMK će na jedan vikend pretvoriti u kreativno igralište i prostor za druženje baka i djedova sa svojim unucima. Pod vodstvom umjetnika Tine Gverović i Siniše Ilića dvije generacije će zajedničkim snagama stvarati umjetnička djela.

Tijekom dva dana održat će se radionica čiji je fokus na interpretaciji filmske i pokretne slike, a posebno apstraktnih formi u njima. Prvi dan, nakon upoznavanja, gledat ćete nekoliko kratkih filmova koji imaju nenarativnu i apstraktnu strukturu. Voditelji radionice izabrali su filmove koji su primjereni uzrastu mlađih polaznika i polaznica (Kameleon i Prelazak u zbilju) kao i nekoliko povijesnih klasika poput filmova Oskara Fishingera te Fantazije i Destino Walta Disneya. Nakon svakog pogledanog filma, djeca će uz pomoć svojih baka i/ili djedova napraviti kratku skicu najupečatljivijeg trenutka iz filma te će se potom sve skice izložiti u galerijskom prostoru. Drugi dan radionice bit će posvećen kolektivnom kreativnom radu: po sjećanju i prema crtežima svi zajedno će stvoriti scenarij za kolaž u prostoru. Prostorni kolaž uključivat će različite materijale nađene u galerije – tzv. rekvizite umjetnosti – poput čavala, ljepljivih traka, starih papira, reciklažnog materijala, kablova, papira u boji, kataloga, ambalaže i sl. Nakon završetka kolaža prokomentirat će se nastali rad i u zajedničkom dijalogu interpretirati svoj umjetnički rad, ali i korištene materijale, prostor i sudionike. 

Radionicu vode likovni umjetnici s iskustvom međusobne suradnje u polju likovne umjetnosti i u radu u kazalištu te pedagoškim institucionalnim i samoorganiziranim kontekstima - Tina Gverović i Siniša Ilić. Voditelji će moderirati komunikaciju i interpretaciju ponuđenog filmskog materijala kao i kreativnog rada s polaznicima.

Radionica će se održati 16. i 17. 11. (subota i nedjalja) u Galeriji Miroslav Kraljević, na adresi Šubićeva 29 (ulaz s Martićeve ulice – u suterenu) od 10.30 do 12.30 sati.

Na radionice se mogu prijaviti djedovi i/ili bake sa svojim unucima starije predškolske dobi do prvih par razreda osnovne škole.

Radionica je predviđena za maksimalno deset parova polaznika.

Prijave šaljite na e-mail ili na broj mobitela 091/8831721 (Maja)

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.11.2019