Škola Kino kluba Split | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Škola Kino kluba Split

Kino klub Split poziva sve zainteresirane na prijavu za Školu Kino kluba. Ovogodišnji program nudi bogate sadržaje koji uključuju teorijska predavanja, praktične radionice, projekcije i gostovanja renomiranih stručnjaka. U tri mjeseca škole polaznici/e steći će osnovna teorijska znanja o audiovizualnim medijima, svladati tehničke osnove snimanja i upoznati se s različitim pristupima i uvjetima produkcije filmova.

Predavanja i radionice pokriti će iduće oblasti: Teorija audiovizualnih medija (Joško Jerončić), Filmska tehnika (Ante Verzotti), Scenarij (Jurica Pavičić), Dokumentarni film (Tonći Gaćina), Prakse i politike amatera (Vedran Šuvar), Umjetnički film u kontekstu kinoklubova (Sunčica Fradelić), Zvuk (Tonči Bakotin), Suvremene prakse u audiovizualnim medijima (Ana Peraica),  Kamera (Boris Poljak),  Montaža (Dragan Đokić), Hibridni film (Igor Bezinović), Rasvjeta (Jure Cukar). Kao završni rad polaznici/e će snimiti glazbeni video na radionici Video spotova (Milan Latković). Predavanja se održavaju uglavnom utorkom i četvrtkom (ponekad i drugim danima u tjednu) u terminima od 20 do 22h, a praktične radionice  vikendima i prema dogovoru s polaznicima. Detaljan raspored polaznici će dobiti na uvodnom predavanju 14.listopada u 20h u prostorijama kluba, Ulica slobode 28, Dom mladih.

Cijena škole iznosi 500 kuna, a troje polaznika/ca dobit će priliku da program pohađaju besplatno. Priliku besplatnog pohađanja škole dobiti će oni polaznici/e koji pošalju najkvalitetnija motivacijska pisma. Nakon završenog tečaja, polaznici/e imaju mogućnost postati članovi/ce kluba te sudjelovati u radu udruge koristeći klupske kapacitete za samostalan rad. Za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac.

Rok za prijavu je 7. listopad.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 10.09.2019