Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić

Otvorene su prijave za 22. ciklus ljetne škole koja će se održati u Varaždinu.

ROK: 15.06.2020

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić raspisala je poziv za ovogodišnji ljetni program. Na prijavu su pozvani svi učenici_e, profesori_ce, odgajatelji_ce, studenti_ce, kinoklubaši_ce, članovi_ce udruga i samostalni autori_ce koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s filmskim profesionalcima_kama .

Sudionici_e će dobiti priliku proširiti znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom i ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekta medijskog opismenjavanja kroz koji je u 21 godinu postojanja prošlo više od 2700 polaznika.

"Današnje je društvo u potpunosti društvo medija, stoga je pravo vrijeme da svi, a pogotovo mladi i njihovi roditelji, odgajatelji i profesori posvete posebnu pažnju medijskoj pismenosti. Današnja su djeca, djeca medija od najranije dobi, a bez medijskog znanja svi se pojedinci prepuštaju konzumiranju medijske kulture bez kritičkog odmaka. Također, medijska kultura obavezni je dio nastave Hrvatskog jezika u školama, dok je učenje o medijima daleko od onoga što se na prvi pogled čini", stoji u tekstu natječaja. Škola će se održati u Varaždinu između 18. i 28. kolovoza.

Za pohađanje Škole možete se prijaviti do 15. lipnja ispunjavanjem prijavnice

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 18.05.2020