Škola transnacionalnog aktivizma | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Škola transnacionalnog aktivizma

Mreža European Alternatives pokrenula je edukativno-eksperimentalni program s ciljem istraživanja i artikulacije vizije nove Europe.

ROK: 22.04.2019

European Alternatives je transnacionalna organizacija civilnog društva i pokret građana koji promovira demokraciju, jednakost i kulturu koje nadilaze granice nacionalnih država. U suradnji s vodećim europskim misliocima i aktivistima pokrenuli su Školu transnacionalnog aktivizma koja okuplja sudionike iz različitih disciplina u istraživanju i promišljanju artikuliranja nove, radikalno demokratske vizije europske politike izvan nacionalnih država.

Škola se sastoji od tri radionice koje uključuju predavanja, participativne kolegije i javne događaje koji istražuju načine na koje građani, društveni pokreti, političke stranke, prosvjedne skupine, sindikati i drugi već djeluju prelazeći granice nacionalnih država. Cilj je zajednički stvoriti model za Školu koji će se primjenjivati u budućnosti, a ideje koje se generira predstavit će se na Transeuropa festivalu 2019. godine.

Jedna od ovogodišnjih lokacija, uključujući Varšavu i Palermo, je i Rijeka, gdje se u rujnu odvija trodnevna radionica. Pohađanje radionica je besplatno, dok putne troškove snose sami polaznici.

Rok za prijave je 22. travnja, a više o natječaju saznajte ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 27.03.2019