Škola umjetničke fotografije Drugi kadar | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Škola umjetničke fotografije Drugi kadar

Edukacijski program sastoji se od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na razvoju vlastitog projekta.

ROK: 17.11.2019

Drugi kadar, škola umjetničke fotografije namijenjena svima onima koje zanima kako kroz medij fotografije razviti i predstaviti svoj autorski koncept, šestu godinu za redom upisuje nove polaznike. Ova jedinstvena fotografska škola sastavljena je od teorijskih predavanja, prezentacije multimedijalnih materijala, čitalačkih grupa, terenske nastave i praktičnog rada na osobnom fotografskom projektu koji će na kraju programa biti javno prezentiran. 

Tijekom trajanja ovog edukativnog programa posebna pažnja posvećena je osnovnim fotografskim formama portretu i pejzažu, koje se potom transformiraju u završni fotografski projekt koji se javno prezentira. Kroz fotografsku školu svi polaznici razvijaju vlastiti projekt i stvaraju osnovu za nastavak samostalnog rada i daljnjeg razvoja u mediju fotografije. Usvajanjem novih teorijskih i praktičnih znanja, razumijevanjem recentnih fotografskih trendova, te kroz praktičan i dinamičan rad na fotografskom projektu, podupire se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog polaznika. Mentor ovogodišnjeg završnog fotografskog rada je Luka Kedžo.

Osim predavanja, planirana je i terenska nastava te posjeti muzejima, kulturnim institucijama i umjetnicima. Za svakog polaznika fotografske škole osigurani su tiskani materijali. Program je namijenjen svima onima koji imaju osnovno tehničko predznanje o korištenju fotografskog aparata, kao i svima onima koji se pripremaju za ulazak u svijet umjetničke fotografije.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, fotografski portfolio (do 20 fotografija, 1500 px po dužoj stranici) i motivacijsko pismo ne duže od 150 riječi u kojem treba navesti i vlastita očekivanja od radionice.

Prijave se šalju elektroničkom poštom najkasnije do 17. studenog 2019. Broj polaznika je ograničen. Cijena radionice za sva tri mjeseca iznosi 1.600 kuna i može se platiti u ratama.  

Fotografska škola u trajanju od tri mjeseca održavat će se ponedjeljkom od 18. studenog 2019. godine od 18 do 21 sati u književnom klubu BOOKSA, Martićeva 14d, Zagreb.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.11.2019