Školica čeka na vas! | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Školica čeka na vas!

I ove godine KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti.

  • A
  • +
  • -

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora u području novinarstva, posebice onih koji prate kulturu, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti

I ove godine Školica kroz seriju predavanja pažnju usmjerava na suvremenu vizualnu umjetnost, dok će se u radioničkom segmentu posvetiti pisanim i zvučnim formama novinarskog izražavanja.

Ovogodišnji edukacijski program sadrži nekoliko različitih modula: serija predavanja o različitim pod-područjima suvremene vizualne umjetnosti (uvod u suvremenu umjetnost, umjetnost u javnom prostoru, kritička umjetnost, umjetnost novih medija, interdisciplinarne i relacione umjetničke prakse, performans...) te osnove kulturne politike i razvoja nezavisne kulture u Hrvatskoj; radionice pisanog novinarstva i radijskog novinarstva kroz koje će polaznici upoznati brojne novinarske žanrove (vijest, najava, prikaz, intervju, reportaža, kritika, esej; audio prilog, audio reportaža, osnove montaže zvuka); praktičan rad (pisanje članaka uz mentorsku podršku i objavljivanje na portalu Kulturpunkt.hr). 

Program, u trajanju od 8. listopada 2013. do 3. veljače 2014, održavat će se u net.kulturnom klubu mama i klubu Booksa. Predavanja i radionice pisanog novinarstva održavat će se svakog utorka od 18 do 21 sati, dok će se radionice radijskog novinarstva održavati u tri subotnja termina. Detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 20 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni...), odnosno svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremene vizualne umjetnosti. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva. 

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi) motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte s naslovom "Prijava za novinarsku školicu", najkasnije do 24. rujna. Na adresu pošte možete postaviti sva svoja pitanja.

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon zadanog roka. Novinarska školica prima 12 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila do 4. listopada.

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve. 

Edukacijski program provodi udruga KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, a podržan je od strane Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba. Školica je realizirana u partnerstvu s Multimedijalnim institutom i net.kulturnim klubom mama.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.09.2013