Školica čeka na vas! | kulturpunkt

Vijesti Znanost i obrazovanje

<

Školica čeka na vas!

Portal Kulturpunkt.hr po deveti put organizira edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti. Prijave su otvorene do 22. rujna.

Piše: Kulturpunkt.hr
  • A
  • +
  • -

Kako bi doprinijeli usavršavanju autora u području novinarstva, posebice onih koji prate suvremenu kulturu, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, već devet godina organizira jedinstveni edukacijski program pod nazivom Svijet umjetnosti – Kulturpunktova novinarska školica

Program Školice obuhvaća seriju predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama, kao i kulturnim te medijskim politikama. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te medijske pismenosti. Treći segment programa čini praktičan rad na tekstovima, uz izravnu mentorsku podršku te objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt.hr. 

Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, od listopada do sredine prosinca 2017. Detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu, 9. listopada.

Ovaj edukacijski program je besplatan za sve. 

Prijaviti se mogu svi zainteresirani u dobi od 18 do 30 godina (studenti, zaposleni, nezaposleni), odnosno svi oni koji žele usavršiti svoje novinarske vještine i saznati više o različitim aspektima suvremenih umjetničkih praksi. Polaznici ne moraju imati novinarskog iskustva, no od njih se traži da prisustvuju predavanjima i radionicama te napišu završni esej.

Prijava treba sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime, kratki životopis (do 150 riječi), motivacijsko pismo (do 1800 znakova), autorski osvrt na neko događanje u području kulture (od 1800 do 2700 znakova) te kontakt podatke (e-mail, broj mobitela). Prijave treba slati na adresu elektroničke pošte s naslovom "Prijava za novinarsku školicu", najkasnije do 22. rujna u 24 sata.

Na istu adresu možete poslati sve upite vezane uz prijave i program Školice. Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir, kao niti one koje su poslane nakon roka. Novinarska školica prima do 15 polaznika, a svi prijavljeni će o rezultatima selekcije biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 2. listopada. 

Edukacijski program provodi udruga KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, u suradnji s net.kulturnim klubom mama i udrugom Kulturtreger, a podržan je od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba i Zaklade Kultura Nova.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 25.08.2017