Skriveno unutrašnje gibanje | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Skriveno unutrašnje gibanje

Izložbu Tine Gverović Mehanizacija snova prati tekst Libreto Gorana Ferčeca, namijenjen radnicima u osvajanju napuštenih industrijskih postrojenja.

15.06.2018 - 10.07.2018 , Dubrovnik - Galerija Flora
  • A
  • +
  • -

U petak, 15. lipnja s početkom u 21 sat, u Galeriji Flora otvara se izložba Tine Gverović Mehanizacija snova / Mechanization of Dreams u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik

Izložene slike dijelom su sadržajno strukturirane i oblikovane idejama i manifestacijama spavanja, posebno praksom i fenomenom spavanja na javnim mjestima. Izložbu prati ranije objavljen tekst Gorana Ferčeca pod nazivom Libreto namijenjen radnicima u osvajanju napuštenih industrijskih postrojenja koji se može pjevati a cappella ili u pratnji radnih mašina i zvukova iz okoline. Libreto nije pisan kao komentar na izložene slike, pojavljuje se kao element prirodan izložbi nakon razgovora između autora.

Tina Gverović radi u mediju instalacije, crteža, slike, zvuka, teksta i videa. Njen rad često uključuje dezorijentirajuće instalacije i bavi se pitanjima vezanim uz prostor, teritorij i identitet, te načinom na koji su ti koncepti vezani za imaginarno. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, završila poslijediplomski studij na Jan van Eyck Akademiji u Maastrichtu u Nizozemskoj 2000., te doktorirala na Middlesex Sveučilištu u Londonu. 

Izložba je otvorena do 10. srpnja 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.06.2018