Skulptura ReArt festivala | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Skulptura ReArt festivala

Udruga ReArt poziva na osmišljavanje skulpture ili instalacije koja će biti izložena u sklopu osječkog kulturnog festivala.

ROK: 24.05.2022
  • A
  • +
  • -

Otvorene su prijave na natječaj za izradu glavne skulpture / instalacije, koja će se izložiti u sklopu ReArt festivala u razdoblju od 24. do 26. lipnja 2022. godine u Osijeku.

Izložbeni dio programa, čini neizostavan dio ReArt festivala, te je pri svakom svom izdanju definiran pojedinom tematikom i načinom umjetničkog izražaja. Tematskim pristupom radovima kroz ReArt platformu svake godine, propituju se novi motivi otvarajući pri tomu neiscrpan izvor inovativnih rješenja i kreativnih ideja za umjetničko stvaralaštvo.

Reartovim konceptom recikliranih skulptura i instalacija (ili reciklažno-umjetničkim intervencijama) potiče se umjetnike_ce na promoviranje svojih radova na jedan drugačiji način, pri tomu stvarajući platformu umjetničkog predstavljanja.

"Ovogodišnjim izborom skulpture/instalacije, želi se obogatiti vizualni dio naše vesele džungle! Od vas samo tražimo da zavirite u svijet maloga Moglija i njegove džungle, te svojom inerpretacijom obogatite ovogodišnji umjetnički program festivala", stoji o temi u tekstu poziva. Za prijavu je potrebno na navedenu temu izraditi skicu za glavnu skulpturu/instalaciju ReArt festivala. Po izradi skice, potrebno je poslati kvalitetnu fotografiju, opis i dimenzije rada i to elektroničkim putem na mail.

Odabrani umjetnik/ca će za svoj rad dobiti materijal u vrijednosti od 1.000,00 kn (materijal može biti prema osobnom izboru) te 1.000,00 kn za honorar.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi umjetnici_e  i/ili autorske grupe u zemlji. Nakon izlaganja, skulptura ili instalacija ostaje u vlasništvu umjetnika_ce.

Rok za prijavu skice je 24. svibanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 04.05.2022