Skulptura u prostoru | kulturpunkt

Najave Promocija

<

Skulptura u prostoru

Ovogodišnje izdanje Spajalice zatvara se promocijom knjige umjetnka Hommage Danu Flavinu.

01.04.2015 , Rijeka - Mali salon

FOTO: Andrew Russeth

  • A
  • +
  • -

Knjiga umjetnika, Hommage Danu Flavinu, u izdanju autorice Lare Badurine i MMSU-a, prvi je u nizu hommagea kojim autorica bilježi, a potom kroz svoje radove interpretira utjecaje njoj značajnih autora. Autorica skreće pažnju na američkog umjetnika Dana Flavina koji je svjetlo afirmirao kao industrijski proizvedeno rasvjetno tijelo – fluo cijev, zanimajući se pritom za njegovu estetsku komponentu.

Na tragu njegovog interesa za vizualni ritam kojeg skulptura postiže u prostoru, knjigu umjetnika je koncipirala kao neprekinuti niz apstraktnih uzoraka postignutih kompjuterskom manipulacijom, čime pažnju usmjerava na suprotno, na dokumentiranje izvornog stanja materije svjetla zatečene u javnom prostoru, kojeg nam prenosi kao osjetilni doživljaj i estetsko iskustvo.

Nakon predstavljanja knjige, studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka predstaviti će radove koji su nastali tijekom dvotjedne radionice mapiranja svjetlosnih reklama u Rijeci. Studenti će obrazložiti različite pristupe istraživanju svjetlećih reklama u urbanoj jezgri, a rezultati radionice biti će objedinjeni u katalogu koji će se otisnuti tijekom travnja.

Promocija će biti održana u srijedu, 1. travnja, u Malom salonu MMSU-a,  s početkom u 17 sati.

 

   

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.03.2015