Slavlje slobode identiteta | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Slavlje slobode identiteta

Bestiarum, najprovokativniji program urbane kulture Zagreba, u šestom će izdanju transformirati Pogonove tvorničke prostore u fetiš/fantasy igralište.

28.10.2017 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

U Pogon i Močvaru stižu međunarodni performeri, rasplesani posjetitelji koje ne možete vidjeti nigdje drugdje, kao i najveći hrvatski dungeon ikad. Ulaz na Bestiarum moguć je samo uz poštivanje dresscodea te za punoljetne posjetitelje. Festiš art festival Bestiarum u organizaciji Male performerske scene odvit će se 28. listopada od 22 do 6 sati. 

Performerski tim šestog Bestiaruma stiže iz Austrije, a uključuje muzu famozne Conchite Wurst, drag ikonu Tamaru Mascaru, te zvijezdu bečke burleksne scene Kalinku Kalaschnikow. Duh i tijelo Ibize na plesni će podij donijeti Disco-caine go go fucker & friends, uz poticajne DJ playliste od jackin housea do electromange, od darkwavea do industriala. Pridružit će se Britanac Jon Frost, rezident najvećeg belgijskog fetish partyja Revelation, Japanac Sisen, rezident Tokyo Decadencea, kao i domaće gore vuk DJ End.

Bestiarum će premijerno predstaviti provokativnu izložbu crteža portugalskog umjetnika Elagabala Aureliusa Keisera, pod nazivom "Kastracija Urana i njezine misterije". U XXL dungeonu, najvećoj BDSM tamnici u regiji, na kojoj bi zavidjeli i sami inkvizitori, očekuju vas vaše all-time favorites, ali i nove interaktivne sprave koje samo čekaju odvažne igrače. Na ovogodišnjem Bestiarum Catwalku za modnu nagradu borit će se fetiš kreacije Jelene Đanko, Ivone Gray, Marte Miljanić i Tajane Štasni. 

Ulaznice i dodatne informacije potražite na službenoj stranici.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.10.2017