Slavljenje filma | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Slavljenje filma

Proslava šestog rođendana Art-kina Croatia prolazi u znaku posebnog filmskog programa.

18.12.2014 , Rijeka - Art-kino Croatia

Andaluzijski pas

  • A
  • +
  • -

Andaluzijski pas, predstavnik filmskog nadrealizma francuske avangarde 1920-ih, prvi je film Luisa Buñuela i Salvadora Dalíja snimljen prema njihovim snovima. Film će se prikazati uz glazbenu pratnju Tonija Mohorovića na pijaninu. Kompilacija crnohumornih priča koje prkose zdravom razumu, u koprodukciji braće Almodóvar, osvojile su simpatije publike i na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu. Šest Divljih priča, u režiji Damiána Szifróna, prikazat će se za šesti rođendan Art-kina. Divlje priče govore o ljubavnoj obmani, povratku u prošlost, tragediji, pa čak i nasilju sadržanom u svakodnevici. Sve to, čini se, vodi u propast - u neodoljivi užitak gubljenja kontrole i prepuštanje neobuzdanim strastima.

Jutro u kinu novi je program Art-kina. Jednom mjesečno će se održavati filmski program u jutarnjem terminu posebno namijenjen ranoraniocima. Prvi film u programu Jutro u kinu francuska je komična drama Ljeto u Provansi s Jeanom Renoom u glavnoj ulozi. Lea i Adrien dvoje su tipičnih tinejdžera današnjice koji svoje dane provode uz društvene mreže i računala. Sve im se to promijeni kada sa svojim malim gluhim bratom Theom moraju provesti ljeto kod svog djeda Paula. Prvo Jutro u kinu donosi slobodan ulaz umirovljenicima, dok će buduće jutarnje projekcije donositi posebne pogodnosti.

Rođendanske projekcije bit će održane u četvrtak, 18. prosinca, u Art-kinu. U 10 sati bit će prikazano Ljeto u Provansi, u 19.30 sati na repertoaru  je Andaluzijski pas dok se Divlje priče mogu pogledati u 20 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 15.12.2014