Slijepi zvukovi | kulturpunkt

Audio

Slijepi zvukovi

U posljednjoj emisiji Zvučni pejzaži Radio Studenta slušamo radove Davora Sanvincentija, Marka Stojanovića, Ivana Čkonjevića i Čedomira Stanojevića.

  • A
  • +
  • -

Emisija Zvučni pejzaži u eteru Radio Studenta obradila je, kao uvod u izložbu otvorenu 30. siječnja u Galeriji PM, jedan od najuzbudljivijih umjetničkih pravaca sadašnjice – soundscape. U ciklusu emisija ponedjeljkom od 11.20 sati na 100.5 MHz, Anja Stević i Vladimir Tatomir ponudili su osnovne teoretske smjernice soundscapea te predstavili radove autora koji su obilježili ovaj umjetnički pravac.

Soundscape, kao relativno mlad i dinamičan pravac zvučnih umjetnosti ne može se promatrati kao jedinstveni pojam u zvučnim umjetnostima. Podžanrovski, soundscape možemo definirati i prema njegovim estetskim, odnosno ambijentalim vrijednostima, kao i prema konceptualnim, eksperimentalnim i dokumentarističkim. 

Izložba u Galeriji PM HDLU-a, nastala u suradnji udruge Kontraakcija i Radio Studenta  otvorena je do 7. veljače. U posljednjoj, četvrtoj emisiji Zvučni pejzaži, gostuje dizajnerica Sanja Rotter koja objašnjava formu i nastanak drvenih zvučnih instalacija/objekata, potom dizajner vizualnog identetita i kataloga Andro Giunio, te multimedijalni umjetnik Marko Stojanović čiji je rad Just machine - The ship predstavljen na izložbi. U emisiji možete čuti zvučne radove Davora Sanvincentija Lost Cuyahoga Ocean, Blind Soundscapes Ivana Čkonjevića i Čedomira Stanojevića te spomenuti Just machine Marka Stojanovića. 

Dosadašnje emisije možete poslušati u Kulturpunktovoj rubrici Podcast ili na Mixcloud kanalu Radio Studenta.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 05.02.2015