Slika i zvuk | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Slika i zvuk

Šesti Festival dokumentarnog rock filma DORF, koji će se ove godine održati od 2. do 4. ožujka u Vinkovcima te od 15. do 18. ožujka u Rijeci, prikazat će u tri programa čak 41 film.

  • A
  • +
  • -
Vinkovačko izdanje ovogodišnjeg festivala obilježit će programi "DORF Crossovers" i "Edit", najavljuje Udruga ljubitelja filma Rare.

Program "Crossovers" nastao je na temelju radionice u okviru Festivala europskog filma Palić, gdje je desetero studenata iz Hrvatske i Srbije, uz mentore iz Njemačke i Nizozemske, snimilo priče o Micku HarveyjuDamu SuzukijuJakiju Liebezeitu Burntu FriedmanuJarbolima i Bilku, grupama i izvođačima koji su prošlo ljeto nastupale na tom festivalu.

Rezultat je film "Crossovers", kojim će se 2. ožujka otvoriti ovogodišnji DORF u Gradskom kazalištu u Vinkovcima. Nakon Vinkovaca, film će istovremeno, 9. ožujka, biti prikazan u Osijeku, Vukovaru, Belom Manastiru, Županji i Iloku.

Osim projekcija filmova u Kazalištu i Hotelu Villa Lenije, u okviru DORF Crossovers programa organizirat će se besplatni koncerti grupa Jarboli iz Beograda i Bilk iz Zagreba te Hemendexa iz Zagreba, a održat će se i okrugli stol Dokumentarni glazbeni film – na granici glazbe i filma.

I ove godine nastavlja se program započet na prošlogodišnjem izdanju, program "Edit", kojim je u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom počeo niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture, upoznavanje novih medija i edukaciju školskih uzrasta.

Među ostalim, u okviru festivala održat će se projekcije za osnovnoškolce s izborom iz ponajboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a najavljena je i vinkovačka premijera filma Koko i duhovi Daniela Kušana
Izvor: DORF / Na fotografiji: Hemendex

 


Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.02.2012