Slika od zvuka | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Slika od zvuka

Na izložbi će biti prezentirani audio radovi suvremenih likovnih umjetnika produciranih na Trećem programu Hrvatskog radija.

28.04.2011 - 05.05.2011 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Na izložbi će biti predstavljena djela 24 suvremenih vizualnih umjetnika u mediju zvuka koji su nastali tijekom 2009. i 2010. godine u produkciji Trećeg programa Hrvatskog radija na kojem su premijerno izvedeni u radio emisiji Slika od zvuka urednice Eveline Turković.

Emisijom Slika od zvuka Treći program pokrenuo je sustavniju produkciju i prezentaciju ove specifične umjetnosti, koja se do sada samo sporadično ili prigodno pojavljivala u našem medijskom prostoru. Riječ je o djelima koja, iako koriste zvuk kao materijal, nisu isto što i ars acustica ili eksperimentalna glazba. Sound art koji se producira i emitira u emisiji Slika od zvuka proizašao je prvenstveno iz konceptualne i postkonceptualne umjetnosti i njihovih postavki o dematerijalizaciji umjetničkog objekta, a u kojoj je zvuk jedan od mogućih medija oblikovanja umjetničke zamisli. Izložba je ujedno i prezentacija dvd-a Slika od zvuka s 18 audio radova i popratnim tekstovima urednice Eveline Turković.

Projekt je započeo radom splitskog umjetnika Tonija Meštrovića, a nastavljen je radovima Bena Caina, Sandra Đukića, Rina Efendića, Amele Frankl, Darka Fritza, Tine Gverović, Nine Horvat, Sanje Iveković, Siniše Labrovića, Dalibora Martinisa, Damira Očka, Lale Raščić, Slavena Tolja i drugih. U 2011. godini, tijekom svibnja i lipnja, te u studenom i prosincu, u Slici od zvuka na Trećem programu HR-a bit će emitirano novih 12 audio radova tako da je ova izložba svojevrsna rekapitulacija ostvarenoga i najava nastavka tog projekta.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 28. travnja u 20 sati i može se pogledati do 5. svibnja.

Više informacija potražite ovdje.


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 27.04.2011