Slika virtualne komunikacije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Slika virtualne komunikacije

Naziv izložbe Nataše Ljubetić Fantomske vibracije upućuje na pojam lažnog osjećaja vibriranja mobilnog telefona, koji se javlja zbog stalnog iščekivanja nekog oblika interakcije.

19.05.2017 - 10.06.2017 , Zagreb - Galerija Događanja

U petak, 19. svibnja u 20 sati u Galeriji Događanja otvorenje je izložbe Fantomske vibracije - diskurs Nataše Ljubetić.

"Naziv izložbe Nataše Ljubetić Fantomske vibracije upućuje na pojam lažnog osjećaja vibriranja mobilnog telefona, koji se javlja zbog stalnog iščekivanja nekog oblika interakcije. Izloženi radovi svojevrsni su work in progress, nastavak šireg ciklusa nastalog na umjetničinom putu na likovnu koloniju. Realizirani su u specifičnoj tehnici koju je autorica razvila tijekom godina eksperimentiranja i pod utjecajem školovanja u Italiji, a radi se o slikanju vodenim lakovima na jednoj ili dvije grafofolije.

Kao odraz stalne intimne mobilne prepiske s partnerom tijekom putovanja, u prošlom se ciklusu kao motiv pojavljuje komunikacija s vanjskim svijetom, koji kao da prolazi pored umjetnice i promatrača blijedo i gotovo nezapaženo dok je glavni, neprikazani fokus usmjeren na mobilni uređaj i iščekivanja poruka. Umjetnica se bavi upravo elaboracijom perceptivno zanemarenog krajolika koji, iako je glavni motiv rada, ostaje njegova sporedna tema. Nasuprot tome, na ovoj se izložbi umjetnica koncentrira na sam tematski fokus ciklusa - virtualnu komunikaciju mobitelom, koja iako slikarski nezanimljivija, sada postaje glavni motiv rada" piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.

Izložba je otvorena do 10. lipnja.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 18.05.2017