Sloboda izraza - temelj demokracije | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Sloboda izraza - temelj demokracije

Hrvatsko novinarsko društvo i Centar za mirovne studije organiziraju javni razgovor novinara i studenata novinarstva s Tomom Henhefferom.

06.04.2016 , Zagreb - Novinarski dom

FOTO: Sara Pukanić/Kulturpunkt.hr

  • A
  • +
  • -

Tom Henheffer izvršnim je direktor udruženja Canadian Journalists for Free Expression, a razgovor na na temu Free Expression: The Cornerstone of Democracy održat će se u srijedu, 6. travnja u 14 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva.

Razgovor novinara i studenata novinarstva s Tomom Henhefferom bit će usmjeren na raspravu o važnosti slobode medija za demokraciju i na trenutno stanje medija u Hrvatskoj s osvrtom na  globalni kontekst.

Henheffer je izvršni direktor Canadian Journalists for Free Expression, kanadskog udružanja za slobodu govora novinara, organizacije koja štiti pravo na slobodu izražavanja u Kanadi i širom svijeta već više od 30 godina, a općenito se smatra najutjecajnijom takvom organizacijom u Kanadi. Canadian Journalists for Free Expression prati, štiti i izvještava o slobodi govora i pristupu informacijama u Kanadi i svijetu te promoviraju slobode medija kao nužne za pravedno i otvoreno društvo.

Prije razgovora s novinarima i studentima novinarstva, u 11 sati, održat će se tribina Kakav javni RTV servis treba Hrvatskoj? na kojoj će Saša Leković, Nada Zgrabljić Rotar, Nina Obuljen, Dražen Rajković, Mirko Bolfek, Renato Matić, Zoran Simić i Milan Biuković razgovarati o odnosu javnog RTV servisa i osnivača, unutarnjoj neovisnosti javnog servisa i kreativnom programu te odnosu javnog servisa i korisnika.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 05.04.2016