Sloboda za koju smo se borili | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Sloboda za koju smo se borili

DORF - Festival dokumentarnog rock filma gostuje u Centru za kulturu Trešnjevka s dva filma.

14.11.2015 , Zagreb - Centar za kulturu Trešnjevka

DORF - Festival dokumentarnog rock filma koji devetu godinu za redom pozicionira istočnu Slavoniju i žanr dokumentarnog rock filma na svjetsku filmsku kartu, u subotu, 14. studenog, gostuje u Centru za kulturu Trešnjevka. Tom prilikom bit će prikazana dva filma po izboru utemeljitelja DORF-a Tonija Šarića. Projekcije započinju u 20 sati, a ulaz je besplatan.

TOTART / TOTART or Reason regained (2014) redatelja Bartosza Paducha (Poljska), predstavlja ekipu alternativnih umjetnika pod imenom Totart koja je 1980-ih bila prilično subverzivna i nije se dobro osjećala u Poljskoj. Poslije političkih promjena neočekivano su dospjeli na TV i u mainstream, te su povećali broj poklonika s 3 na preko milijun. U filmu pratimo kako su sve to doživjeli autentični sudionici, a redatelj nudi odgovore na pitanje – jesmo li danas doživjeli tu slobodu za koju su se Zbigniew i ekipa borili.

LJULJAČKA / Ljuljaška (2012) redateljice Tamare Drakulić (Srbija), prati Tamaru i Anu, koje, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju…nećemo vam reći, naravno. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.11.2015