Slobodni festival 5 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Slobodni festival 5

Ovogodišnji Slobodni festival, osvježen drugačijim pristupom i konceptom u odnosu na prošle godine, održat će se 8. i 9. srpnja 2011. u Čakovcu.

19.05.2011 - 05.06.2011

Slobodni festival 5 je dio projekta Transdisciplinarnost i novomedijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NEW MEDIA CROSS-BORDER) u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007 – 2013, a sufinanciran je od Ministarstva kulture. Ovogodišnji Festival partnerski organiziraju udruge ACT iz Čakovca, Kibla iz Maribora, Onej iz Murske Sobote , V.U.K. Iz Varaždina i HULK iz Zagreba.

Slobodni festival 5 otvara natječaj za suradnju predlagatelja (umjetnici, hakeri, informatičari, aktivisti, stručnjaci i hobisti na raznim područjima) za konceptualna rješenja projekata na temu No border.

Prednost će imati ideje koje djeluju transdisciplinarno; nude konceptualna rješenja koja djeluju pozitivno na zajednicu i/ili nude rješenja problema u lokalnim zajednicama; nude konceptualna rješenja za razvoj suradnje (umrežavanje, partnerstva) u sjevernom pograničnom području Slovenije i Hrvatske; inovativne su, nemaju čvrstih granica, slobodne su, prelaze granice, propituju granice.

Uvjet je da je u izradi i praktičnoj primjeni projekta korišten softver otvorenog koda te da autori svoja konceptualna rješenja daju na slobodno korištenje zajednici koristeći neku od slobodnih licenci.

Prijedlozi se prikupljaju do 5. lipnja, a detaljne informacije potražite ovdje.

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 19.05.2011