Slobodni radio | kulturpunkt

Vijesti Slobodna kultura

<

Slobodni radio

Radionice udruge ACT iz Čakovca zamišljene su kao slobodni prijenos znanja te zajednički rad na stvaranju okruženja za slobodno kreiranje radijskog programa.

  • A
  • +
  • -

Radionice u sklopu programa act.klub udruge Autonomni centar - ACT bit će održane od srijede, 24. travnja, do nedjelje, 28. travnja, u Galeriji Scheier u Čakovcu. Kroz petodnevnu radionicu polaznici i polaznice dobit će uvid u metode rada na slobodnom radiju, njegovu važnost u današnjem društvu te tehnička znanja oko produkcije i rada na radijskom programu na internetu. Saznat će kako raditi program, koje su mogućnosti, kako se povezati te kako razmišljati “izvan kutije".

Radionice su zamišljene kao slobodni prijenos znanja te zajednički rad na stvaranju okruženja za slobodno kreiranje radijskog programa. Program se sastoji od edukativnog, glazbenog, novinarskog, eksperimentalnog i umjetničkog programa, a cjeline će kao takve biti obrađene u prezentacijama. Između ostalog, bit će prezentiran rad Internet radija te njegovo korištenje u slobodne i kulturno-umjetničke svrhe uz primjere iz Brazila, Nizozemske, Njemačke, Finske. Također, polaznici će osmisliti eksperimentalnu radio dramu prilikom koje će koristiti glas, osobne glazbene instrumente, digitalna glazbala, nađene glazbene matrice te snimljeni zvuk. Realizacija radio drame organizirana je u suradnji s Radijom 1 iz Čakovca.

Voditelj je radionice Kruno Jošt, predsjednik udruge Urbana kultura i edukacija, jedan od osnivača nekadašnje mreže Internet radija, Slobodne Radio Stanice M.I.R. i osnivač projekta Slobodni putujući radio. Broj sudionika je ograničen pa organizatori pozivaju da se što prije prijavite na mail. Krajnji je rok za prijave ponedjeljak, 22. travnja, do 12 sati. Detaljan program radionica potražite ovdje.

Izvor: ACT

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 11.04.2013