Slojevi analognih šumova i harmonija | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Slojevi analognih šumova i harmonija

Rimska glazbena atrakcija Mushy domaćoj publici donosi slojeve analognih šumova i harmonije.

01.11.2013 , Zagreb - Attack

Valentina Fanigliulo, koja nastupa pod imenom Mushy, glazbenica je iz Rima koja već desetak godina djeluje i sazrijeva u regionalnom industrial i minimal-wave miljeu. Nakon upečatljive prisutnosti unutar spomenute scene eksperimentalne glazbe, prošle je godine izdala svoj drugi LP Breathless za Mannequin Records i time se dodatno etablirala kao neupitna ice-wave princeza. Prethodni i podjednako nahvaljen LP Faded Hearth obogaćen je remixovima bendova poput Soft Metals i Crossover čime Mushy postaje značajnim akterom sada već propisno uzavrele minimal-synth scene i post-industrial elektronike.   

"Mushy je November Novelet, ali s ugodnom dozom mediteranske topline. Ona je Linea Aspera, ali obojana sanjivom melankolijom. Ona je Molly Nilsson, ali bez robotično opjevane želje da svi umru. Mushy vas može uzbuditi matematičkim seksipilom Cosey Fanni Tutti, visceralno uznemiriti emotivnošću Zole Jesus ili vam darovati poneki Cocteau Twins Xanax. Da, Mushy je jedna ljepuškasta talijanka na jednom synthu s jednim mikrofonom, ali nema tu mjesta za zvučni horror vacui jer ona bez problema svojoj katatoničnoj publici istovari slojeve analognih šumova i harmonija zamiješanih u ludilo jedne prokleto zabavne noćne more", stoji u najavi organizatora.

Koncert će bit održan u AKC Attack u 21 sat, dok sam koncert počinje u 23 sata. Prije i poslije koncerta za DJ pultom stajat će Muzikfantastique + Hladni Rat! Cijena ulaznice je 40 kuna.

Fotografija: Alexei Popov

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 23.10.2013