Slojevitost umjetnosti u digitalnom okružju | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Slojevitost umjetnosti u digitalnom okružju

Izložba Put srca Darija Šolmana predstavlja izbor iz autorovih radova koji problematiziraju pitanja umjetničkog stvaralaštva i strukturiranja njegove percepcije i interpretacije.

16.01.2018 - 11.02.2018 , Split - Galerija umjetnina
  • A
  • +
  • -

U utorak, 16. siječnja u 19 sati u splitskoj Galeriji umjetnina otvara se izložba Put srca njujorškog multimedijskog umjetnika splitskog korijena Darija Šolmana

Izložba predstavlja izbor od pet recentnih animiranih videoradova i deset storyboardova u kojima umjetnik problematizira pitanja umjetničkog stvaralaštva i strukturiranja njegove percepcije i interpretacije.

Dario Šolman diplomirao je 1998. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Okrenuo multimedijalnom stvaralaštvu kao adekvatnom formatu u kojem je mogao spojiti formalni utjecaj neoekspresionističkog slikarstva osamdesetih u spajanju riječi i slike, ulične i visoke umjetnosti, s osobnijim utjecajem estetike stripa te filmografije i ikonografije znanstvene fantastike. Šolmanov višedimenzionalni, vizualno-literarni umjetnički projekt u nastajanju svoj optimalni prezentacijski format pronašao je u virtualnom prostoru interneta kao okruženju pogodnom genezi, akumulaciji i povezivanju raznorodnih multimedijskih i tekstualnih sadržaja, a može se pogledati na sljedećoj poveznici.

Kustosi izložbe su Jasminka Babić i Branko Franceschi.

Izložba je otvorena do 11. veljače.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 15.01.2018