Slučaj opozicije | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Slučaj opozicije

Plesna predstava bavi se metodologijama prijenosa kvalitete određenog pokreta.

19.09.2011 - 20.09.2011 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

U ovom slučaju u okviru tumačenja zadanih pojmova ozbiljnog i neozbiljnog pokreta - s jedne izvođačice na drugu, te načina na koji se sam taj prijenos pretvara u nezavisnu koreografsku strukturu koja u izvedbi briše unaprijed zadane semantičke granice materijala koji su na početku procesa bili u opoziciji.

U tri tjedna istraživanja, izvođačice su pokušale definirati što za svaku osobno u suvremenom kontekstu znači pojam ozbiljnog pokreta, legitimnog/dostojnog za kreaciju i upotrebu u suvremenom plesu, te ga staviti u opoziciju sa vlastitim  subjektivnim doživljajem neozbiljnog, duhovitog, zastarjelog. U procesu izmjenjivanja materijala među izvođačicama, došlo je i do izmjene identiteta pokreta, odnosno njegove estetske, pa i sadržajne okosnice. Nemogućnost ostvarivanja i zadržavanja originalne opozicije materijala u njegovoj reinterpretaciji postala je osnovni motiv gradnje i organizacije cjelokupne strukture izvedbe.  

Koreografiju potpisuje Zrinka Lukčec, a izvođačice su: Karla Jakušić Babeli, Sara Bertičević, Eni Vesović, Ana Jelušić i Dragana Matešković.

Predstava je na rasporedu 19. i 20. rujna u 20 sati. Cijena ulaznice je 50 kn i 30 kn za  za plesače, umirovljenike, studente i polaznike tečajeva u ZPC-u.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 15.09.2011