Slučajna narativnost | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Slučajna narativnost

Izložba Fazni pomak Ivana Marušića Klifa suptilno prenosi ideju iz tehničkih znanosti u multimedijalni umjetnički kontekst.

12.05.2017 - 31.05.2017 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

U petak, 12. svibnja, u 20 sati u Galeriji Miroslav Kraljević otvara se izložba Fazni pomak umjetnika Ivana Marušića Klifa, multimedijalna instalacija napravljena za prostor, softver, četiri kamere, četiri televizora, svjetlo i posjetitelja.

Preuzimajući ideju faznog pomaka iz tehničkih znanosti, Klif je umjetnički adresira na dvjema razinama: prostornoj i vremenskoj. Instalacija se sastoji od kamera razmještenih duž istog pravca, čiji se pokreti događaju s vremenskom odgodom. Za razliku od većine Klifovih instalacija koje evociraju tehnološki spektakl, ovdje se odlučio za reduciraniji pristup: u prostoru se nalazi stol s televizorima, a pred njim se nalazi stolac - poziv posjetiteljima da uzmu vremena i promatraju. Kamere snimaju objekte u prostoru i njihove sjene, detalje arhitekture i poneki crtež na zidu. Kako uvijek snimaju isti objekt, ali iz različitih kuteva, stvara se dojam pokreta ili zamrznutih kadrova neke pokretne sekvence, sugerirajući narativnost, no takvu narativnost koja je uvijek proizvod slučajnosti.

Izložba je otvorena do 31. svibnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 10.05.2017