Slučajna skretanja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Slučajna skretanja

Devijacija, slučajnost te nevidljivo kretanje piksela svjetlosti temeljne su postavke izložbe Vande Kreutz u sklopu projekta kojim se u Galeriji SC-a promoviraju mladi/e autori/ce.

25.01.2017 - 04.02.2017 , Zagreb - Galerija SC-a
  • A
  • +
  • -

Otvorenje izložbe Nevidljivo autorice Vande Kreutz održava se u srijedu, 25. siječnja, u Galeriji Studentskoga centra u 20 sati.

"Nevidljivo svjetlo instalacija je koja koristi mogućnosti digitalnih i analognih uređaja i njihovih „slučajnih skretanja“, odnosno grešaka (glitcheva) pomoću kojih stvara nedeterminiran rezultat - igru svjetla i zvuka koja se organski mijenja. Umjetnica dekonstruira sam proces nastanka digitalne svjetlosti, mlaza oku nevidljivih boja i snima ih digitalnom kamerom, tako ih čineći vidljivima. Video instalacije od kojih se sastoji izložba prikazuju svjetlosne zapise boja projiciranih projektorom i snimljenih digitalnom kamerom", stoji u predgovoru Mirne Rul.

Oni dolaze… je projekt čiji je cilj promovirati mlade autore koji su tek (ili još nisu) napustili sustav Akademije te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnička "scena" izvan nje. Ujedno, umjetnici na projektu rade s mladim povjesničarima umjetnosti i kustosima te zajednički realiziraju samostalne izložbe navedenih autora. Uz praktičan rad naglasak je na komunikaciji između mladih umjetnika i kustosa čime se razvija spona i mreža novih generacija te, nadamo se, i budući zanimljivi projekti.

Vanda Kreutz (1990., Zagreb) nakon Škole primijenjenih umjetnosti upisala je studij animacije i novih medija, te diplomski studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, koji trenutačno pohađa. Bavi se eksperimentalnim filmom, videom, instalacijom i fotografijom.

Izložba je otvorena do 4. veljače, radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati, a više potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 23.01.2017