Slučajnost kao jedino pravilo | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Slučajnost kao jedino pravilo

Barbara Blasin bilježi gradske prizore panoramskom kamerom u maniri novinskog reportera, izvještavajući nas o gotovo slučajnim, svakidašnjim prizorima sa zagrebačkih ulica.

26.02.2016 - 12.03.2016 , Zagreb - Atelieri Žitnjak
  • A
  • +
  • -

U Galeriji AŽ Atelieri Žitnjak, 26. veljače u 19 sati, bit će otvorena izložba Barbare Blasin

U seriji fotografija, pod nazivom Gradska rubrika, koja se sastoji od izabranih fotografija iz autoričine fotografske arhive, i novijih fotografija nastalih u recentnom razdoblju, autorica bilježi gradske prizore panoramskom kamerom u maniri novinskog reportera, "izvještavajući" nas o gotovo slučajnim, svakidašnjim prizorima sa zagrebačkih ulica. Pri tom u Gradskoj rubrici, koja je svojevrsni work in progress, obilježen procesualnošću, ''…višeslojnost događanja na fotografiji opisuje i detektira naš hod po gradu u kojem je slučajnost možda jedino pravilo u kretanju ne zbog toga da raskrijemo i pronađemo sve ono što je ostalo zbijeno i zgusnuto u uvijek odavno prošlom trenutku, već zbog toga da budemo viđeni kao akteri zbivanja'', zapisao je u najavnom tekstu izložbe Miloš Đurđević.

Izložba je otvorena do 12. ožujka.

Barbara Blasin diplomirala je na Odsjeku Grafičkog dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2002. Po vokaciji dizajnerica i fotografkinja, bavi se i interdisciplinarnim umjetničkim projektima. Dobitnica je nagrade Hrvatske sekcije AICA-e na Zagrebačkom salonu (2008., 2011.) i bila je u užem izboru za književnu nagradu Kiklop za svoju knjigu, Ženski vodič po Zagrebu (2006). Članica je ULUPUH-a, živi i radi u Zagrebu. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.02.2016