Sludge, doom i psihodelija | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Sludge, doom i psihodelija

Koncert bendova Minsk iz SAD-a, Zatokrev iz Švicarske i zagrebačkog Duskburna predstavlja psihodeličnu stranu međunarodne metal scene.

24.10.2018 , Zagreb - Močvara

U srijedu, 24. listopada u 20 sati u klubu Močvara nastupaju tri psihodelična metal benda: Minsk iz SAD-a, Zatokrev iz Švicarske i zagrebački Duskburn.

Minsk je bend iz Illinoisa osnovan 2002. godine. Kroz karijeru su promijenili nekoliko diskografskih kuća, da bi na kraju potpisali za Relapse Records, pod kojom su objavili zadnja tri albuma. Podjednako crpeći utjecaje iz doom i sludge metala, kao i hardcore punka, noisea i ambijentalne glazbe, Minsk je stvorio unikatan zvuk koji objedinjuje repetitivne ritmove, zvukove sintesajzera i vokale pod slojevima reverba.

Zatokrev je svojim prvim, demo izdanjem stekao pozitivnu reputaciju u Europi i Americi, a posebno su hvaljeni zbog svojih live nastupa. Svoj zvuk definiraju kao kombinaciju raznih utjecaja - od black i death metala do industriala.

Zagrebački sludge/doom bend Duskburn osnovan je 2006. godine i broji četvoricu članova. Među svoje utjecaje broje Godflesh, The Melvins, Neurosis, Crowbar, Swans, Isis i druge.

Vrata kluba otvaraju se u 20 sati, a početak programa je predviđen za 21 sat.

Ulaznice je moguće kupiti u pretprodaji u Dirty Old Shopu po cijeni od 65 kuna, dok će se na dan događanja prodavati na blagajni kluba po cijeni od 85 kuna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 25.09.2018