Slušaj kvalitETNO | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Slušaj kvalitETNO

Nakon duljeg izbivanja iz Zagreba, na pozornicu se vraća live etno atrakcija Kries.

30.04.2012 , Zagreb - Tvornica kulture
  • A
  • +
  • -

Mali Pogon Tvornice kulture u ponedjeljak, 30. travnja ugostit će Mojmira i ekipu koji će održati dugočekani solo nastup. Nakon koncerta DJ Batis rasplesat će vas svojom selekcijom svjetske glazbe.

Bend Kries nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Iza sebe imaju dva albuma: Ivo i Mara (2004) i Kocijani (2008), album nazvan po malom selu u Gorskom kotaru, napravljen u suradnji s Martinom Swanom kao glazbenim producentom. Uspješno predstavljaju vlastiti spoj tradicijske i moderne glazbe diljem svijeta putem solo koncerata i nastupima na festivalima. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora, njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta, recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike.

Ulaznice možete nabaviti u pretprodaji (Tvornica kulture, Zona Tvornice) po cijeni od 40 kuna dok će na ulazu karta koštati 50 kuna. 

 

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 20.04.2012