Smak svijeta u režiji Krešimira Mišaka | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Smak svijeta u režiji Krešimira Mišaka

Na novoj tribini SF u Booksi gostuje voditelj emisije Na rubu znanosti koji će, između ostalog, govoriti i o smaku svijeta.

08.05.2012 , Zagreb - Booksa

Tribina se održava deset dana nakon što je u Zagrebu završila jedna od dviju najvećih europskih ovogodišnjih konvencija znanstvene-fantastike nazvana Kontakt, koji je spojila 34. hrvatski SFeraKon i 34. službenu europsku konvenciju znanstvene-fantastike Eurocon.

Za sve vas koji ste propustili Kontakt, Krešimir Mišak će na tribini podijeliti svoje dojmove sa Kontakta, kao i sa prijašnjih SFeraKona, na kojima on tradicionalno vodi dodjelu nagrada za najbolja SF ostvarenja. Inače, zagrebački SFeraKon ove je godine okupio više od 1300 posjetitelja iz Hrvatske, susjednih zemalja, Irske, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Švedske, Rusije, Rumunjske pa čak i SAD-a i Australije. Po svojoj veličini zagrebačko događanje usporedivo je s britanskim EasterConom koji se održava u Londonu. Nadalje, Mišak će najaviti svoje prvo službeno gostovanje na SF konvenciji: on je počasni gost na sasvim novom konu znanstvene fantastike, Marsikonu koji će se održati 2. lipnja u Slavonskom brodu u organizaciji kluba Orion.

No, ovaj novinar i rocker nije u SF-u samo zbog ruba znanosti: Mišak je i sam nagrađivani SF autor čiju zbirku priča Zvjezdani riffovi (2005.), a na SF u Booksi će govoriti i o književnosti. Predstavit će zbirku SF priča nazvanu Smak!, 18. sferakonsku zbirku priča koja je ove godine ponesena majanskim proročanstvima objedinila najbolje suvremene hrvatske SF priče na temu smaka svijeta.

Voditelj tribine je Aleksandar Žiljak. Početak je u 19 sati.

 

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 07.05.2012