Smaragdni eco film festival | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Smaragdni eco film festival

Otvoren je natječaj za filmove za međunarodni filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova.

ROK: 30.12.2018

Otvoren je natječaj za filmove 12. Seff - Smaragdnog eco film festivala. SEFF međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova. To je jedinstveni putujući filmski festival čiji međunarodni festivalski tim biciklima posjećuje urbane i ruralne krajeve doline Une prikazivajući edukativne filmove o zaštiti prirode i okoliša.

Prednost pri izboru imat će filmovi informativnog i edukativnog karaktera unutar tematike zaštite okoliša i održivog razvoja. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće. Filmovi se prijavljuju u tri kategorije; kratkometražni, dugometražni i animirani.

Najbolje filmove iz tri kategorije će nagraditi plaketom međunarodni  žiri u sastavu Gustavo M. Balleste (Meksiko), Maike Juraschka (Njemačka), Marko Cvejić (Slovenija), Katherine Bruce (Kanada), Florencia Santucho (Argentina), Miguel Pessoa (Portugal), Melissa Leong (Malezija), Srđan Šarenac (Bosna i Hercegovina) i Antonin Haddad (Francuska). Posebnu nagradu publike dobiti će film kojeg će ocijeniti gledatelji na festivalu.

Smaragdni Eco Film Festival je putujući festival te je stoga zamišljen kao festival ekološkog  filma koji će obići nekoliko  mjesta područja rijeke Une u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane filmove. Partner festival našeg  12. izdanja SEFF-a  je FReDD (Film, Recherche et Développement Durable) festival iz Toulouse u Francuskoj.

12. SEFF službeno traje od 21. do 28. lipnja 2019. u Martin Brodu, Kulen Vakufu, Bihaću, Bosanskoj Krupi, Bosanskom Novom, Dvoru, Kostajnici, Hrvatskoj Dubici, Jasenovcu i Hrvatskoj Kostajnici, te revijalno u Zagrebu.  Filmovi će se prikazati u revijalnom tonu i u ostalim gradovima koje će nakon službenog dijela festivala, posjetiti festivalski tim pod nazivom: SEFF u gostima.

Filmove se može prijaviti putem web stranice, te elektronske pošte na e-mail ili na adresu: EKS – ekološko kulturna scena, Vladimira Nazora 12, 44430 Hrvatska Kostajnica.

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje filma i kratki opis.Natječaj je otvoren do 30. prosinca 2018. godine, a o odabiru će autori biti obaviješteni mjesec  dana po završetku roka prijave na natječaj.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.11.2018