Smjernice kolektivnog pregovaranja | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Smjernice kolektivnog pregovaranja

U sklopu projekta LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu održava se konferencija Radnopravnost 2017. – Radno okruženje ponosno na raznolikost.

21.04.2017 , Zagreb - Hotel International

Konferencija Radnopravnost 2017. – Radno okruženje ponosno na raznolikost održat će se u Zagrebu u petak, 21. travnja, u Hotelu International (dvorana Grand Salon) s početkom u 11 sati. Konferencija je dio aktivnosti projekta LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu, kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. 

Program konferencije započinje uz okrugli stol na kojem će predstavnici/e sindikata Unite the Union, najvećeg sindikata u Velikoj Britaniji koji broji 1.42 milijuna članova/ica, govoriti o najboljim praksama koje provode s ciljem zaštite te promicanja prava LGBTI radnika/ca. U drugom dijelu okruglog stola bit će predstavljene smjernice za kolektivno pregovaranje u vidu oglednog kolektivnog ugovora usmjerene na suzbijanje diskriminacije LGBTI osoba u području rada i radnih uvjeta. 

Konferencija uključuje i ceremoniju dodjele priznanja poslodavcima koji su javno sudjelovali u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu, online evaluacijskom alatu koji mjeri prakse poticanja inkluzivnosti i raznolikosti u radnom okruženju, što je od gotovo stotinu poslodavaca javno učinilo njih 37.

Za medije na dan konferencije 21. travnja u 10 sati u Hotelu International održat će se press konferencija na kojoj će se predstaviti rezultati projekta i lista poslodavaca koji su javno sudjelovali Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 18.04.2017