Smotra novog talijanskog filma u Rijeci | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Smotra novog talijanskog filma u Rijeci

U Art-kinu Croatia bit će prikazano sedam novih nagrađivanih filmskih ostvarenja talijanske produkcije, a ponavlja se i uspješan natječaj za najbolju kritiku Točke gledišta.

26.11.2012 - 02.12.2012 , Rijeka - Art-kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Za svečano otvorenje Smotre u Rijeci odabrana je nagrađivana komedija Veličanstvena prisutnost, dok program završavamo komedijom Poseban dan. Ciklus će predstaviti selektor programa Paolo Minuto iz Talijanskog saveza filmskih društava.

Svakog dana tijekom Smotre, na Facebook stranici Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, bit će objavljena pitanja o povijesti talijanske kinematografije ili o naslovima nove Smotre. Između onih koji točno odgovore bit će izvučen dobitnik jednomjesečne stipendije za pohađanje tečaja talijanskog jezika, dok za studente i studentice koji vole pisati otvoren je natječaj Točke gledišta.

U sklopu ciklusa bit će prikazana i drama Otoci, komedija Svi na more, krimić Međuprostor, ratna drama Stan u Ateni te nagrađivani film Laure Moranti Trešnje

Smotra novog talijanskog filma održava se od 26. studenoga do 2. prosinca u Art-kinu Croatia. Više informacija potražite ovdje.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 23.11.2012