Snimanje glazbenog dokumentarnog filma | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Snimanje glazbenog dokumentarnog filma

Radionica je osobama s površnim znanjem o svim aspektima proizvodnje dokumentarnog filma, ali nisu imali uvjete niti adekvatno vodstvo u kreativnom usmjeravanju vlastitih ideja.

ROK: 12.06.2021
  • A
  • +
  • -

Autonomni kulturni centar kroz Program filmskog studija Medika poziva na prijavu za radionicu snimanja glazbenog dokumentarnog filma. Radionica će započeti s realizacijom 15. lipnja od 18.sati i trajat će prema dogovoru tijekom naredna tri tjedna.

Radionica je prvenstveno namijenjena onima koji imaju površno znanje o svim aspektima proizvodnje dokumentarnog filma, ali nisu imali uvjete niti adekvatno vodstvo u kreativnom usmjeravanju vlastitih ideja za snimanje dokumentarnog filma kao cjelovitog gotovog proizvoda.

Koncipirana je kao intenzivni tečaj koji će u svojoj konačnici producirati 2-3 kratka dokumentarna filma. Teme koje će se obrađivati isključivo su lokalnog karaktera, s fokusom na glazbu i kulturu, produkcijski su prilagodljive, odnosno niskobudžetne su produkcijske strukture. Polaznici/e će biti upoznati sa svim aspektima proizvodnje dokumentarnog filma, od ideja koje su sami odabrali do plasmana gotovog projekta. Tijekom radionice polaznici/e će biti osposobljeni za samostalan i zajednički rad u audiovizualnim djelatnostima.

Polaznici/e će stjeći osnovna znanja o radu s digitalnim video kamerama, radu na softveru za montažu slike i zvuka i radu s opremom za snimanje zvuka. 

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se može ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici, najkasnije do 12. lipnja.

Voditelj radionice je Pavle Kocijaner.

Detaljnije informacije dostupne su na Facebook stranici poziva.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 11.06.2021