Solidarno putem glazbe i filma | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Solidarno putem glazbe i filma

U Tvornici, Močvari i kinu Tuškanac održavaju se humanitarni koncert, buvljak i projekcija.

"Svi sve znate. Ako ne znate upalite TV, internet, radio, kupite novine, pitajte vrapca na grani i saznat ćete da smo usred elementarne nepogode povijesnih razmjera. Štete od poplava u Hrvatskoj i regiji su katastrofalne u punom značenju riječi. Ljudi su ostali bez domova, članova obitelji i svih mogućnosti za normalan život. U ovim trenutcima važno je pogođenima dati do znanja da nisu prepušteni sami sebi i da složne male ruke mogu velike stvari", najava je organizatora koncerta u Močvari, Potliste.

U ponedjeljak, 26. svibnja od 12 sati, navratite u zagrebačku Tvornicu gdje će se održavati Akcija za Slavoniju, humanitarni glazbeni buvljak koji će okupiti mnoge izvođače, prodavaonice glazbenog sadržaja i diskografske kuće, među kojima će biti i Geenger Records te njihova sestrinska kuća Moonlee Records. U Tvornici ćete moći pronaći nosače zvuka, majice, torbe, bedževe i sve ostale oblike merchandisea. Buvljak će trajati cijeli dan, a sav će se prikupljeni novac iskoristiti za pomoć stradalima. Na Geengerovom Bandcampu sav skupljeni novac od narudžbe bilo kojeg izdanja isključivo će se donirati osječkoj udruzi za zaštitu i promicanje prava životinja Pobjede. Sav novac iskoristit će se za sankcioniranje ozljeda i prikupljanje osnovnih sredstava za svakodnevni život spašenih životinja.

Humanitarna projekcija hrvatskog kratkometražnog studentskog filma Priča o Mari iz Velog Varoša Igora Šeregija i talijanskog dugometražnog igranog filma Velika ljepota Paola Sorrentina održat će se u kinu Tuškanac, također 26. svibnja, u 20 sati. Posebne projekcije organiziraju Akademija dramske umjetnosti i Hrvatski filmski savez. Cijena ulaznice je 15 kuna, a sav prikupljeni iznos bit će uplaćen na žiro račun Općine Gunja.

U utorak, 27. svibnja, u Močvari će se održati humanitarni koncert za poplavljena područja. Nastupaju Kandžija & Toxara, Antenat, Nina Romić, Mašinko, ESC Life i DJ Venom. "Podrži scenu" je čest moto među fanovima glazbe. Ovaj put scena podržava Slavoniju i krajeve pogođene poplavama. Dođite na koncert u Močvaru i kupnjom ulaznice u iznosu od 35 kuna donirajte sredstva za pomoć unesrećenima.

T.Ž. / Potlista / HFS / Geenger

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 23.05.2014