Solidarnost, društvenost, samoorganiziranje | kulturpunkt

Vijesti Mediji

<

Solidarnost, društvenost, samoorganiziranje

Sedam godina izlaženja Kulturno propagandnog kompleta Beton obilježava se pozivom na još intenzivniju suradnju .

  • A
  • +
  • -

Projekt Beton pokrenula je 2006. godine Kulturno propagandna zajednica Beton (Udruženje građana, umetnika i radnika) koji je u lipnju iste godine počeo izlaziti kao podlistak beogradskog dnevnog lista Danas, a godinu dana kasnije pokrenuta je i njegova elektronička verzija, elektrobeton.net

Ključna ideja koja stoji iza ove inicijative kritički je pristup usmjeren prema najvažnijim fenomenima u našoj tekućoj kulturi i kulturnoj politici, koji direktno utječu na održavanje retrogradnog kulturnog modela. Beton koristi medije na nov, provokativan način komunikacije koji izaziva reakcije velikog broja različitih društvenih grupa, sugerirajući nove tendencije u društvenom, političkom i kulturnom razvoju. Centralni dio projekta, kako je istaknuto na početku, uređivanje je tekstova u dnevnom listu Danas, u formatu nezavisnog dodatka, koji izlazi svakog drugog utorka, kao Kulturno propagandni komplet Beton. Elektronička verzija Betona, internetski magazin Elektrobeton, sadrži arhivu objavljenih tekstova, kao i sadržaje koji nisu objavljeni u tisku. 

Povodom obilježavanja sedme godine izlaženja, uz predstavljanje nove, poboljšane verzije internetske stranice, redakcija Betona - koju čine Miloš Živanović, Saša Ilić, Tomislav Marković i Saša Ćirić - poziva "na još intenzivniju saradnju, u vremenu u kome će pojmovi solidarnost, nova društvenost i samoorganizovanje morati da se ponovo napune značenjem i uđu u fokus".

Nedavni intervju s Tomislavom Markovićem u Novom listu možete pročitati ovdje

Kulturpunkt.hr

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 20.06.2013