Solidarnost izvan komemoracije | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Solidarnost izvan komemoracije

U sklopu programa Večer s WHW Akademijom o solidarnosti izvan vremena govori nezavisna kustosica, urednica i autorica Jelena Vesić

14.02.2019 , Zagreb - Showroom, Galerija Nova
  • A
  • +
  • -

U sklopu programa Večer s WHW Akademijom, u Showroomu Galerije Nova, u četvrtak, 14. veljače s početkom u 19 sati, nezavisna kustosica, urednica i autorica Jelena Vesić drži predavanje O solidarnosti u vremenu: ispred praznog zida, gledajući "izgubljeni objekt"

Jelena Vesić i Darinka Pop-Mitić istraživale su i javno predstavljale projekt o solidarnosti jugoslavenskog naroda s narodom Latinske Amerike, koji je bio dio programa tribina Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu. Riječima urednika programa Mila Petrovića, tribina je "nudila mjesto slobodnomislećeg javnog govora, intelektualne rasprave i društvenog aktivizma". 

"Događanje o solidarnosti jugoslavenskog naroda s narodom Latinske Amerike bilo je jedna perjanica vala svjetske solidarnosti s Čileom nakon pada vlade Salvadorea Allendea i početka diktature Augusta Pinocheta. Decenija 1970-ih bila je era najgorih vojnih diktatura u zemljama Latinske Amerike, vrijeme kad su mnoge političke izbjeglice pobjegle u Evropu te osim društvene skrbi i sigurnosti u širem smislu, u određenim krugovima dobile i solidarnu pomoć za promociju i agitaciju za svoje političke ciljeve", navodi se u najavi predavanja. Vesić u njemu raspravlja o mogućnosti izražavanja solidarnosti u vremenu izvan puke komemoracije.

Zbog polaznika međunarodne WHW Akademije predavanje se održava na engleskom jeziku.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 12.02.2019