Solidarnost kroz knjige | kulturpunkt

Najave Sajam

<

Solidarnost kroz knjige

U Mediki će biti održan četvrti sajam rabljenih i antikvarnih knjiga, kao i druge solidarne akcije.

10.05.2014 , Zagreb - AKC Medika

FOTO: Dave Heuts

  • A
  • +
  • -

Sajam starih, rabljenih i antikvarnih knjiga bit će održan po četvrti put u organizaciji knjižnice Pippilotta u Mediki, a tijekom sajma odvijat će se i druge akcije vezane uz knjige. Sajam je otvoren za sudjelovanje pa slobodno dođite i donesite knjige, stripove, slikovnice, časopise i drugu literaturu, stolovi će biti osigurani, a sudjelovanje je, kao i svaki put, besplatno. 

Tijekom sajma će se prikupljati donacije knjiga (na hrvatskom) za zatvorenike, što je stalna akcija u kojoj Pippilotta sudjeloje već par godina. Također, skupljaju se i knjige za azilante na francuskom, engleskom ili arapskom jeziku (i drugim stranim jezicima) koje će biti donirane tražiteljicama i tražiteljima azila u hotelu Porin za osnivanje njihove čitaonice za odrasle i za djecu.

U knjižnici stalno djeluje i besplatni "dućan" Uzmi ili ostavi! pa slobodno donesite odjeću, posuđe, alate, igračke i druge stvari koje vam ne trebaju, a uzmite što god vam treba - sve je besplatno. Ovdje nije riječ o razmjeni, već o solidarnom dijeljenju stvari koje vam nisu potrebne, a drugima bi mogle dobro doći. 

U 17 sati počinje radionica izrade Artist book (umjetnička knjiga), malo izlaganje i vježbe. Na radionici će se saznati što je to, kako se to radi te sve mogućnosti koje proizlaze iz toga. Za radionicu se nije potrebno ranije prijaviti, a sav materijal će biti dostupan na licu mjesta.

Sajam knjiga bit će održan u Mediki u subotu 10. svibnja, od 12 do 18 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 06.05.2014