Solo vještina i zajednički rad | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Solo vještina i zajednički rad

Judin cirkus, večer posvećena suvremenoj cirkuskoj umjetnosti, predstavlja cirkuski kolektiv OKIDOKI koji čine tri akrobata svjetske klase.

14.11.2015 , Split - Judino drvo
  • A
  • +
  • -

Suvremeni cirkuski kolektiv ROOM 100 i Judino drvo predstavljaju Judin cirkus - večer posvećenu suvremenoj cirkuskoj umjetnosti. Četvrti Judin cirkus 14. studenoga u 22.30 sati predstavlja suvremeni cirkuski kolektiv OKIDOKI koji čine tri akrobata svjetske klase - Valia Beauvieux (FR), Ethan Law (USA) i Jonathan Moss (UK).

Subotnja predstava OKIDOKI kolektiva kreirana je posebno za specifični prostor Judinog drva. Uz korištenje svojih akrobatskih vještina (cyr wheel, icarian games, handstandovi, parterna akrobatika i hand to hand akrobatika), kolektiv koristi predmete iz svakodnevnog života za kreaciju jedinstvenog interaktivnog site specific performansa.

Nakon rada u kompanijama kao što su Sisters i La Putyka i izvedbi predstava suvremenog cirkusa i showova na svim kontinentima, ova tri akrobata udružuju se početkom 2015. godine u OKIDOKI kompaniju. Želja za istraživanjem korištenja cyr wheela (jednostrukog kola) na nove načine dovodi do istraživanja što sami rekvizit može ponuditi izvođačima i na koji način ono što se smatra solo vještinom prelazi u zajednički rad i izvedbu. 

 

 

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.11.2015