Sound Art Inkubator: Xth sense | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Sound Art Inkubator: Xth sense

Performans biofizikalnog vikend-laboratorija Galerije Močvara bit će održan 9. rujna, a 10. rujna Marco Donnarumma održat će predavanje u KSET-u.

09.09.2013 - 11.09.2013

Iako se Galerija Močvara od vatrenog krštenja i prvog Sound Art Inkubatora jedva ohladila, već je spreman drugi val kolaboracijske radioničke zvučne inkubacije. U goste ovaj put direktno iz Londona dolazi talijanski umjetnik Marco Donnarumma koji će u maloj dvorani Pogona Jedinstvo održati dvodnevnu radionicu izrade Xth sense instrumenta - biofizikalne naprave koja zvuk sintetizira iz frekvencija mišića ljudskog tijela u pokretu. Donnarummin DIY open source biofizikalni instrument, za razliku od većine biotehnoloških naprava, nije skup i lako ga se modificira, a 2012. godine proglašen je i "najinovativnijim novim glazbenim instrumentom na svijetu" od strane Centra za glazbenu tehnologiju, Georgia, SAD.

Rujanski biofizikalni vikend-laboratorij Galerije Močvara u potpunosti je posvećen Xth sense tehnologiji: sudionici radionice u sklopu drugog po redu Sound Art Inkubatora imati će priliku sami izraditi i istražiti ovaj neobičan instrument - od konteksta razvoja tjelesnog sound performansa, do Pure Data programskog jezika, komunikacijskih mogućnosti biosenzora i metodologije dizajniranja vlastitog soničnog vokabulara. 

Publika, znatiželjnici i putnici namjernici moći će vidjeti Xth sense i Marca Donnarummu u akciji za vrijeme performansa u ponedjeljak, 9. rujna, od 20 sati u Galeriji Močvara. U sklopu performansa organiziran je i razgovor s umjetnikom o instrumentu, proširenoj tjelesnosti i uradi-sam biotehnologiji. 

Šlag na torti, pogotovo za one koji žele znati više, jest IEEE Elevate program u KSET-u, u utorak, 10. rujna, od 17 do 19 sati. U sklopu programa Donnarumma će održati stručno predavanje o Xth sense tehnologiji i njezinim širim implikacijama. 

Ulaz u Galeriju Močvara i KSET besplatni su.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 09.09.2013