Spajalica 2015 | kulturpunkt

Najave Program

<

Spajalica 2015

Spajalica je projekt umjetničkih intervencija u javnom prostoru koje govore o hrvanju s brzim promjenama, istiskivanju javnog prostora iz zajedničkog horizonta te odumiranju dokolice.

30.01.2015 - 01.04.2015 , Rijeka - Više lokacija u središtu grada
  • A
  • +
  • -

Spajalica se nastavlja na aktualne kulturne prakse vezane uz reaktiviranje javnog i urbanog prostora, a dodatno se bavi nesnalaženjem (pozicioniranjem) čovjeka u socijalno-ekonomskom kretanju svjetskog kapitala. Tome su pridodane i dvojbe vezane uz priželjkivanje bolje budućnosti kojoj možda vrijedi doskočiti svjesnim preusmjeravanjem želja i potreba pojedinaca.

I ove godine radi se o hrvanju s brzim promjenama, istiskivanju javnog prostora iz zajedničkog horizonta te odumiranju dokolice koja postaje oznaka nepoželjnog svjetonazora – neučinkovitosti i nerada. Na repertoaru su izložbe, intervencije i radionice, a sudionici su ARCHIsquad, Lara Badurina, Filip Cenek, Laura Llaneli, Miron Milić, Damir Žižić i Kristian Kožul

Glavna riječka šetnica privremeno dobiva novu skulpturu – Stvarnost na napuhavanje (Žižić/Kožul), atrij Malog salona i Radija Rijeke oprema se modularnim dnevnim boravkom (ARCHIsquad), izlozi Malog salona postaju nove svjetlosne ikone (Badurina), ruševno pročelje staroga grada zove na visinske radove street arta (Milić). Riječki bendovi su u điru – izvan klupskog ambijenta, a 95 godina staru točku proglasa o glazbi kao glavnom principu vladanja proglašavamo ponovno aktualnom (inicijativa Laure Llaneli i Filipa Ceneka). 

Kalendar Spajalice, odnosno raspored izložba i radionica, popis gostujućih predavača, intervencija u javnom prostoru i razgovora u Malom salonu potražite na službenim stranicamaVoditeljica projekta je Nataša Šuković, a kustosice Ksenija Orelj i Sabina Salamon. Spajalica je dio projekta Soft Control.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.02.2015