Spajanje znanosti i umjetnosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Spajanje znanosti i umjetnosti

Umjetnički kolektiv Ljubavnice predstavljaju "samoodrživu" audio-vizualnu prostornu instalaciju s ciljem populariziranja korištenja obnovljivih izvora energije.

05.09.2017 - 01.10.2017 , Split - Galerija umjetnina
  • A
  • +
  • -

U utorak, 5. rujna u 20 sati u Galeriji umjetnina otvorenje je izložbe Dva stupnja, umjetničkog kolektiva Ljubavnice

Umjetnički kolektiv Ljubavnice: Tamara Bilankov (1988.), Hrvoslava Brkušić (1982.), Stella Leboš (1988.), Luana Lojić (1991.), Ivana Pipal (1990.) i Ana Vuzdarić (1984.), djeluje od 2015. godine s fokusom na interdisciplinarno spajanje znanosti i umjetnosti. U Galeriji umjetnina predstavljaju se "samoodrživom" audio-vizualnom prostornom instalacijom. Uz solarnu energiju u realizaciji rada koristiti će zemljane baterije, energiju generiranu spuštanjem tereta te mehaničke pokretne skulpture koje će pokretati sami posjetitelji okretanjem poluge. Cilj rada je populariziranje korištenja obnovljivih izvora energije, kao i ukazivanje na problem klimatskih promjena uzrokovanih ljudskim djelovanjem. U sklopu izložbe održat će se niz predavanja znanstvenika i stručnjaka iz područja energetike, obnovljivih izvora energije, biologije i zaštite okoliša, kojima je cilj otvoriti diskusiju o tim temama.

Obavijesti o predavanjima bit će objavljene na Facebook profilu muzeja, a više o izložbi potražite na službenoj stranici.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 04.09.2017