Španjolski i norveški film u ljetnom kinu | kulturpunkt

Najave Filmski ciklus

<

Španjolski i norveški film u ljetnom kinu

Nagrađivani, kontroverzni i neobični europski naslovi sredinom srpnja zabavalju riječku publiku.

06.07.2012 - 18.07.2012 , Rijeka - Art-kino Croatia
  • A
  • +
  • -

Norveška komedija Ludo sretni, međunarodno poznata kao Happy Happy, prati Kaju kojoj je obitelj najvažnija na svijetu. Ona je vječna optimistica usprkos činjenici da živi s muškarcem koji bi rađe išao pecati i odbija voditi ljubav s njom pod izlikom da više i nije tako privlačna. No, ubrzo se savršen par doseljava u susjedstvo, a Kaja nastoji obuzdati svoje osjećaje. Novi susjedi otvaraju novi svijet Kaji s posljedicama za sve uključene. Ludo sretni nagrađen je na prošlogodišnjem Sundance Film Festivalu nagradom žirija za najbolji film u kategoriji World Cinema. Ova norveška komedija, u ljetnom Art-kinu Croatia, igra 8, 11, 14, 15, 17. i 18. srpnja u 21.30 sati.

Ćelija 211, španjolska zatvorska akcijska drama, nagrađena je s osam nagrada Goya, među kojima i nagrada za najbolji film, redatelja, glumca te najbolje adaptirani scenarij. Film Daniela Monzóna prati Juana, koji u želji da ostavi dobar dojam dolazi, ranije na novi posao zatvorskog čuvara kako bi se upoznao s kolegama. Tijekom obilaska zatvora dogodi se nezgoda zbog koje pada u nesvijest, a osoblje ga ubrzano odvodi u Ćeliju 211. Tijekom ove diverzije, zatvorenici iz strogo čuvanog dijela zatvora oslobađaju se i preuzimanju kaznionicu. Naslućujući nasilje, zatvorski čuvari bježe ostavljajući Juana u srcu pobune... Ćelija 211 igra 7, 10, 13. i 16. srpnja u 21.30 sati.

Psihološki triler Koža u kojoj živim, novi film španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, svojevrsna je adaptacija romana Tarantula francuskog spisatelja Thierryja Jonqueta. Briljantni znanstvenik, plastični kirurg dr. Robert Ledgard, pokušava stvoriti savršenu sintetičku kožu koju testira na misterioznoj ženi koja je ujedno i ključ njegove opsesije. U čast svojoj pokojnoj supruzi, tragično stradaloj u vatri nastaloj zbog prometne nesreće, dr. Ledgard nastoji kreirati kožu koja otporna na sve vanjske utjecaje. Uz brojne druge nagrade ovaj neobičan i, svakako, kompleksan film nagrađen s četiri španjolske najvažnije nacionalne nagrade Goya te nagradom BAFTA za najbolji film neengleskog govornog područja. Almodóvara možete pogledati u ljetnom kinu 6, 9. i 12. srpnja u 21:30 sati.

Ljetno se kino nalazi u dvorištu Kapucina, a ulaz je kroz Art-kino Croatia.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 04.07.2012