Spasi znak! | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Spasi znak!

U Tehničkom muzeju bit će predstavljen projekt koji promiče zaštitu i obnovu starih tvorničkih natpisa, znakova i logotipova kao doprinos očuvanju dizajnerske i industrijske baštine.

01.07.2014 , Zagreb - Tehnički muzej

Umjetnička organizacija Kultura umjetnosti poziva na predstavljanje projekta i knjige Spasi znak! u utorak, 1. srpnja, u 18 sati u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Spasi znak! projekt je koji promiče zaštitu i obnovu starih tvorničkih natpisa, znakova i logotipova na području grada Zagreba kao doprinos očuvanju dizajnerske i industrijske baštine.

Nakon propasti tvornica i industrijskih postrojenja kao najznačajnijih činitelja razvoja i ekonomskog prosperiteta, često su znakovi jedino što ostaje na ruševnim zgradama ili zatvorenim trgovinama. Na zagrebačkom području postoji značajan broj ovakvih znakova. Oni predstavljaju svjedočanstva gradske industrijske prošlosti, nekadašnjeg ekonomskog razvoja, ali i simboličnih te estetskih vrijednosti vremena kojem pripadaju.

O projektu i knjizi govoriti će Sanja Bachrach Krištofić i Mario Krištofić (Kultura umjetnosti), autori projekta, Rosana Ratkovčić, autorica predgovora u knjizi te Sonja Leboš (Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja).

Predstavljanje se odvija u sklopu popratnih programa 49. zagrebačkog salona primijenjene umjetnosti i dizajna.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 30.06.2014