Spoj biologije, umjetnosti i tehnologije | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Spoj biologije, umjetnosti i tehnologije

Održava se radionica švicarskog biohakera i istraživača Ursa Gaudenza pod nazivom Neočekivana materija – Gaudilabs generički lab.

07.10.2017 - 08.10.2017 , Zagreb - Radiona Lab, Kruge 48/2
  • A
  • +
  • -

Radionica švicarskog biohakera i istraživača Ursa Gaudenza pod nazivom Neočekivana materija – Gaudilabs generički lab održava se u subotu, 7. i u nedjelju, 8. listopada u Radioninom labu.

Radionica će biti podijeljena u dva dijela. GaudiLabs generički lab i open source hardver sesija uključuje uvodno predavanje o projektima koje Urs Gaudenz razvija u sklopu svog projekta Gaudilabs s posebnim naglaskom na hardver open source znanosti te demo prezentacija projekata:  DVD LaserScanner / Electrospinner / OpenDrop. Nakon toga radionica će krenuti u praktičnom smjeru unutar koje će se izrađivati DIY NanoDrop, mikroskop s laserskom projekcijom ili fluorescentni mikroskop od web kamere i zvučni oscilator osmišljen od strane voditelja samo za ovu priliku s Radioninim logom. Tijekom radionice također će se hakirati Radionina oprema za biohakiranje poput nedavno nabavljenog medicinskog ultrazvuka.

Urs Gaudenz je inženjer mikroelektronike s poviješću rada za poznate švicarske tvrtke u području tehnologije vezane za mikro senzore i  predavač inovativnog produkt dizajna na Likovnoj akademiji u Luzernu na smjeru za nove medije. Svojim odličnim poznavanjem elektronike, mehanike i softvera djeluje na razmeđu tih disciplina u simbiozi s umjetnošću. Autor je niza inovativnih tješenja za umjetnike i biohakere koji se u svojem radu bave spojem biologije, umjetnosti i tehnologije. 

Prijaviti se možete na e-mail do 6. listopada u podne. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 10. Ciljana publika su zainteresirane osobe svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione i nezaposlene (na burzi nezaposlenih) besplatna; za sve ostale: 100 kuna.

Više potražite ovdje

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.10.2017