Spoj europskih, afričkih i balkanskih utjecaja | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Spoj europskih, afričkih i balkanskih utjecaja

Na trećem koncertu pete MIMO sezone nastupaju Mnogi drugi i Jastuk, bendovi čiji prošireni sastavi donose zanimljive stilske i instrumentalne kombinacije.

03.12.2017 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona
  • A
  • +
  • -

Na trećem koncertu pete MIMO sezone, 3. prosinca u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, nastupaju Jastuk i Mnogi drugi

Jastuk je hrvatsko-francuski šesteročlani spoj, čija je glazba spoj zapadnoeuropskih, balkanskih i afričkih ritmova i melodija. Od prvog koncerta 2014., osnivači Rodolphe Sudon i Jelena Rajčević vrijeme uglavnom provode objavljivanjem prvog EP-a Vanzemaljci, proširivanjem benda te snimanjem prvoga albuma.

Mnogi Drugi je bend iz Zagreba koji svira akustični alternativni rock. Čine ga gitaristi Ante Jelinčić i Martin Zlopaša, pjevač Martin Mandir, basist Filip Kovačević, bubnjar Mirko Burazer, trubač Ivan Perković i trombonist Roko Vidaković. Glasoviti Manu Chao odabrao ih je za predgrupu na Špancirfestu 2016. godine, a debitanski album Prvi objavili su u rujnu 2017. godine.

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani potrebno je doći pola sata prije početka koncerta kako bi si osigurali mjesto na vrijeme. Koncert počinje točno u 20.05 sati.

Peta sezona MIMO-a drži se istog koncepta, održava se jedanput na mjesec (nedjeljom) od listopada 2017. do lipnja 2018. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te na svakom od osam koncerata u sezoni predstavlja dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bi publici što bolje predstavili glazbenike, tijekom koncertne stanke vodi se razgovaramo sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Koncerti imaju izravni prijenos na Prvom programu Hrvatskog radija i video live stream na web i Mimo facebook stranici. Posebnom ugođaju na koncertima pridonosi amfiteatarski oblik dvorane koji posjetiteljima omogućuje nesmetano praćenje procesa stvaranja glazbe uz kristalno čist 3D zvuk.

Preporučena donacija za koncerte je 20 kuna. Sav prihod od donacija ide izvođačima.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 20.11.2017