Spomen-obilježja NOB-u | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Spomen-obilježja NOB-u

Predstavlja se prvi broj edicije Hrestomatija, novog izdavačkog projekta Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije, na temu "Zagreb grad heroj: prakse sjećanja na NOB".

28.06.2017 , Zagreb - Filozofski fakultet

FOTO: Dinko Dunačić

  • A
  • +
  • -

Klub studenata etnologije i kulturne antropologije (Zagreb), udruga SF:ius (Zagreb) i Odsjek za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu predstavljaju prvi broj edicije Hrestomatija, posvećen temi Zagreb grad heroj: prakse sjećanja na NOB. Predstavljanje će se održati u Konferencijskoj dvorani (2. kat) Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu, 28. lipnja 2017. s početkom u 18 sati.

Edicija Hrestomatija novi je izdavački projekt Kluba studenata etnologije i kulturne antropologije. Zamišljena je kao dvogodišnja serija tematski definiranih i zaokruženih izdanja koja okupljaju studentske pisane radove nastale u okviru tematskih nastavnih ili izvannastavnih terenskih istraživačkih projekata, studentskih radionica ili drugih formata.

Prvi broj Zagreb grad heroj: Prakse sjećanja na NOB uređuju Tamara Buble, dr.sc. Sanja Potkonjak, Tihana Pupovac i dr.sc. Nevena Škrbić Alempijević. Temat sadrži šest radova nastalih u sklopu radionice (Anti)komemorativne prakse na spomenicima NOB-a u Zagrebu. Radionica se održavala od proljeća do jeseni 2015. godine, a nastajala je u suradnji udruge SF:ius i Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta (Ne)primjereni spomenici. Studenti Odsjeka pod mentorstvom dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević, dr. sc. Sanje Potkonjak i Tihane Pupovac provodili su etnografska istraživanja vezana uz lokacije na kojima su postavljena spomen-obilježja NOB-u u Zagrebu i bližoj okolici.

Časopis će uskoro biti dostupan i u PDF izdanju.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 27.06.2017