Spomen područje Dotrščina | kulturpunkt

Najave Program

<

Spomen područje Dotrščina

Muzej suvremene umjetnosti organizira posjet spomenicima Vojina Bakića.

22.02.2014 , Zagreb - Dotrščina

Muzej suvremene umjetnosti kao dio popratnih programa uz vrlo posjećenu retrospektivnu izložbu Vojina Bakića Svjetlonosne forme organizira posjet spomenicima Vojina Bakića u Spomen području Dotrščina

Izložba je potaknula rasprave o stanju Bakićevih spomenika, te ovim programom MSU želi podsjetiti na njegove spomeničke realizacije u Zagrebu. Kustosica donacije Silvane Seissel MSU-a Ivana Kancir govorit će o uređenju Spomen područja Dotrščina i o natječajnom i izvedbenom projektu radne grupe Seissel – Bakić, a kustosica retrospektive Nataša Ivančević o simboličkim i umjetničkim vrijednostima Bakićevih spomenika u Dolini grobova i na ulazu u Spomen područje.

Vrijeme je održavanja programa u subotu, 22. veljače, a mjesto sastanka ulaz u Spomen područje Dotrščina, ispred centralnog spomenika u 12 sati.

Do Spomen područja dolazite iz Maksimirske ceste Svetošimunskom cestom uz istočnu stranu parcele Agronomskog fakulteta ili autobusom - linija 205 s Terminala Dubrava kreće u 11.25 h prema stajalištu Dotrščina. Predviđeno je trajanje programa 40 minuta.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.02.2014