Srednjoškolci u javnom prostoru | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Srednjoškolci u javnom prostoru

U Malom salonu bit će predstavljeni rezultati istraživanja i izložba učeničkih radova o javnim prostorima u gradu Rijeci i načinima na koje ih koriste srednjoškolci.

29.05.2013 , Rijeka - Mali salon
  • A
  • +
  • -

Edukativno-istraživački projekt Srednjoškolci u javnom prostoru namijenjen je tinejdžerima, učenicima srednjih škola, koji su u njemu istodobno aktivni subjekti koji istražuju, ali i objekti vlastitog istraživanja. Predmet istraživanja bili su javni prostori u gradu Rijeci i načini na koje ih koriste srednjoškolci.

U projekt koji je pokrenut u Odjelu edukacije Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u školskoj su se godini 2012./2013. uključili kao mentori profesori četiriju riječkih srednjih škola. Anketu za sociološko istraživanje u kojemu je ispitano 196 učenika iz četiri škole uključene u projekt, sastavili su učenici Srednje talijanske škole – Scuola media superiore Italiana, pod vodstvom Željka Maurovića, prof. sociologije i filozofije, a podatke su statistički obradili učenici Davida Karasmana, prof. sociologije i filozofije u Gimnaziji Andrije Mohorovičića. Individualni i grupni rad učenika na istraživanju odabranih lokacija i kreativnom rješavanju opreme prostora pratila je mentorica Laura Herceg, mag. art. educ., iz Škole primijenjene umjetnosti, a učenici Građevinske tehničke škole istraživali su odnose tijela u javnom prostoru pod mentorstvom profesorica likovne kulture Branke Batričević i Asje Rukavine Bikić

Rezultati istraživanja i izložba učeničkih radova bit će održana u riječkom Malom salonu u srijedu, 29. svibnja, u 12 sati.

Edukativno-istraživački projekt Srednjoškolci u javnom prostoru osmišljen je i realiziran kao popratni program Spajalice – serije umjetničkih intervencija u javnom prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, u sklopu projekta Soft Control.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.05.2013