Srednjoškolci, želite li snimiti film? | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Srednjoškolci, želite li snimiti film?

Filmski festival Slobodna zona iz Beograda u suradnji sa zagrebačkom produkcijskom kućom Fade In tijekom 2012. godine organizirat će međunarodni kamp angažiranog i dokumentarnog filma

Kamp Slobodna zona Junior namijenjen je srednjoškolkama i srednjoškolcima iz regije - Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Kosova i Srbije. Kroz interkulturnu kreativnu razmjenu s profesionalcima iz svijeta filma iz cijele regije, polaznici će dobiti priliku razviti scenarije za dokumentarni film, a najbolji od njih će dobiti šansu da snime svoje prvo filmsko ostvarenje. Smještaj, prijevoz, cijela edukacija, kao i produkcija pobjedničkih filmova su o trošku organizatora i potpuno su besplatni za polaznike.

Kamp je podijeljen u dva segmenta. Prvi, dvotjedni, održat se od 9. do 23. siječnja 2012. godine. Tijekom prvog dijela kampa, polaznici će imati priliku steći znanja i vještine u vezi s pisanjem scenarija i dramaturgijom, strukturom filma, montažom, kamerom, zvukom kao i s poviješću i karakteristikama dokumentarnog filma, a imat će i priliku susresti se s redateljima i producentima angažiranih dokumentarnih filmova. Drugi, sedmodnevni, održat će se u vrijeme proljetnih praznika 2012. godine. U drugom dijelu polaznici će raditi na formulaciji svojih ideja za filmske scenarije. Uz predavanja o pitchingu, te vježbe u predstavljanju svojih ideja, pripremit će se za pitching pred žirijem sastavljenim od predstavnika najprestižnijih regionalnih producentskih kuća i medija, kao i potencijalnih donatora. Članovi žirija odabrat tri najbolja scenarija, čiji će mladi autori dobiti priliku snimiti svoje prve dokumentarne filmove.  

Uz prijavu (osobne podatke, kontakt itd.), zainteresirani trebaju poslati ideju za film koju će razvijati na kampu na adresu elektroničke pošte produkcijske kuće Fade In ili direktno koordinatorici programa Željki Kovačević. Prijave će se zaprimati od 1. listopada do 15. studenog 2011. godine. 

Više informacija potražite ovdje.  

Izvor: Fade In

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 14.10.2011