Stabilizacijski fond Goethe-Instituta | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Stabilizacijski fond Goethe-Instituta

Kako bi podržao kulturne i obrazovne organizacije na čiji je rad utjecao rat u Ukrajini, Goethe-Institut osniva Stabilizacijski fond za kulturu i obrazovanje.

ROK: 30.09.2022
  • A
  • +
  • -

Novoosnovani Stabilizacijski fond za kulturu i obrazovanje Goethe-Instituta posebno je usmjeren na kulturne organizacije u zemljama istočne Europe i središnje Azije čiji je rad posebno usmjeren na slobodu umjetničkog izričaja, kulturno obrazovanje i izgradnju pluralističkog društva, te organizacije na čiji je rad izravno ili neizravno utjecao rat u Ukrajini.

Ukrajinske organizacije koje se trenutno nalaze u jednoj od ovih zemalja također se mogu prijaviti.

Organizacija mora imati sjedište ili djelovati u jednoj od sljedećih zemalja: Estonija, Latvija, Litva, Poljska, Slovačka, Slovenija, Češka, Mađarska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Kosovo, Hrvatska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Rumunjska, Srbija, Turska Armenija, Azerbajdžan, Gruzija, Kazahstan, Kirgistan, Turkmenistan, Uzbekistan.

Maksimalan iznos potpore je 25.000 eura:
- umjetnički projekti i suradnje, kulturna događanja i razvoj programa digitalni razvoj i umrežavanje
- kvalifikacijske ponude
- putni troškovi, troškovi opreme, osoblja, operativni troškovi
- utočišta za umjetnike izbjeglice i institucije u egzilu kako bi se osigurao njihov nastavak rada
- zaštita kulturne baštine

Stabilizacijskim fondom želi se kulturnim organizacijama u navedenim zemljama u kratkom roku i uz što je manje birokracije pomoći u realizaciji njihovih projekata. Naglasak je posebno na organizacijama kojima drugi izvori financiranja nisu dostupni ili su nastala dodatna financijska opterećenja kao posljedica trenutne situacije.

Prijave su otvorene i traju do 30. rujna.

Više informacija potražite na linku.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 24.08.2022